UČENÍ

Ahoj milovníci Mr. Kví,
nastala chvíle, kdy se začínají psát první písemky a mě napadlo, že bych se s vámi podělila o moje, někdy hodně divné, metody při učení.

1. Vypisováním toho nejdůležitějšího

- Když mám čas, tak si ze sešitu vypíšu to nejdůležitější. Tuhle metodu učení používá asi hodně lidí. Už jen přepisováním si látku zapamatujete.




2. Zapamatováním si podle začátečních písmenek
- Někdy se mi v literatuře díla nějakého spisovatele dost pletou nebo si na ně nevzpomenu, zapamatuji si jejich počáteční písmenka, a pak mi díla vždy k písmenkům automaticky naskočí.


3. Skládáním slov
- Slovíčka z cizího jazyka si skládám podle slov z češtiny nebo jiných jazyků. Tohle mám stejně jako u 2. bodu, naučím se složeninu slova, a pak mi dané slovíčko ihned naskočí.


4. Skládáním čísel
- Já a zapamatovat si nějaké dlouhé číslo? To vážně nejde dohromady! Pokouším se zapamatovat si čísla podle toho, jak se násobí, sčítají atd.


5. Představou zkoušení
- Často si představuji, že mě učitel zkouší, učivo čtu nahlas ze sešitu a dávám ho do vět, pak si vše pamatuji jako dialog s kamarádkou.



A jak se učíte vy?

12 comments

  1. Taky mám jednu svou metodu na učení kratších seznamů...Zkrátka si začáteční slabiky poskládám do nějakého slova (ať už něco znamená nebo ne), které si pak zapamatuju a podle něj se mi podaří si celou tu věc vybavit. Například podle "slova" SpáTeČeTý jsem se dokázala naučit laloky koncového mozku (SPÁnkový, TEmenní, ČElní, TÝlní) :DDD

    ReplyDelete
  2. super článek.. já při učení musím žvýkat žvýkačku
    terievans98.blogspot.cz

    ReplyDelete
  3. Já si vždycky představuju, jak mě učitelka zkouší, přečtu si zápisek, zeptá se mě a pak tím zápiskem odpovídam. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo a vitamíny rozpustné v tucích jsou zadek bez z. :D

      Delete
  4. Pěkný článek! Mně vždycky pomáhaly výpisky a barevný propisky, zvýrazňovače a štítky :D

    umaleslecny.blogspot.cz

    ReplyDelete
  5. Za mě zvýrazňovače, a taky si čtu učivo nahlas. Každopádně skvělé typy, hlavně s písmeny a slovíčky... ten použiju do němčiny. :D
    Style in the words

    ReplyDelete
  6. To první mě to naučí nejvíce, ale nejdéle to trvá:( :D

    SWEETCITRUSLEMONADE

    ReplyDelete
  7. Nejlépe si zapamatuju to, co intenzivně zažívám :) Takže mi vždycky pomáhala představit si zkoušení a jsem překvapená, že to používá i někdo jiný :D
    Ale u jazyků to nefunguje, tak hledám inspiraci, kde jen můžu. Docela zajímavý je tenhle blog. Pár tipů mi pomohlo, třeba pomůžou i vám! https://naucsejazyky.wordpress.com/2015/11/01/nepolevit/

    ReplyDelete
  8. Bod 4 používám taky. (i některé jiné)

    ReplyDelete