RADY PRO STŘEDOŠKOLÁKY

Krásné odpoledne! Dnes se s vámi podělím o rady, které mě napadly během dvou let při studiu na gymnáziu.

1. Nechoďte na gymnázium nebo si alespoň dávejte pozor, na jaké jdete!
- Je to zatím nejhorší rozhodnutí, které jsem mohla udělat a to počítám i to, že jsem jako dříve dávala přednost zvonovým kalhotám před slim až do osmé třídy.

2. Za žádnou cenu si nesedejte do první ani do druhé lavice!
- I přesto, že jste taháky v životě nepoužili a nehodláte s tím ani začínat, sedněte si do poslední nebo předposlední lavice. Přijde chvíle, kdy vám nic jiného než taháky nepomůžou.

3. Pokud jste první v abecedě, přejmenujte se!
- Učitelé rádi zkouší a vyvolávají studenty k tabuli podle abecedy...

4. Rozhodně nebudete potřebovat ani polovinu z doporučených učebnic!
- Nemá cenu si učebnice kupovat všechny a zaplatit za ně někdy XXX tisíc Kč, když je ani jednou neotevřete. Poptejte se studentů z vyšších ročníků, jestli učebnice daný učitel vyžaduje.

5. Nikdy nic nenechávejte na poslední chvíli!
- Učitelé a rodiče to do vás hučí a stejně to nepomáhá, což mi připomíná, že si od poloviny prázdnin říkám, že bych se měla podívat na literaturu a stále nic. :D

To bylo vše z mých rad, věřím, že se vám budou hodit... Hodně štěstí do nového školního roku! :)

12 comments

  1. Gympl neni az tak spatna volba. Jsem na osmyletem gymplu uz 7. rokem a nelituju toho. Je to mirne narocnejsi ale to je vedlejsi.. Jinak s vetsinou souhmasjm..Nesedejte si do prednich lavic tahak potrebuje kazdej aspon obcas.. Doporucene ucebnice jsou k nicemu.. Kazdy ucitel uci jinak a z jinych ucebnic. A nechavani si veci na posledni chvili je taky kravina.. Kaslu na vsechno uz 2. rokem a ted se to zacina projevovat. ;-)

    ReplyDelete
  2. S první lavicí to není pravda, alespoň ne u nás..... Učitelé při písemkách hlídají ty, co si sedli do posledních řad, protože věří, že ti vepředu nebudou podvádět :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. V první lavici se hrozně bojím ten tahák použít, tak radši sedím vzadu. :D

      Delete
  3. Ja tiež ľutujem, že som šla na gympel. Spoznala som neskutočne veľa parádnych ľudí - či už kamarátov alebo profesorov, ale dokopy mi nič nedal a už ani nedá. Nevadí, aspoň to je pekná budova a uvidíme časom. No .. kebyže si môžem opäť vybrať, gympel to nebude.
    A tie učebnice, hahaha. V prvom a druhom ročníku som dostala asi 40 učebníc, ak nie viac. Na niektorých predmetoch sme nevyužívali ani len jednu, nie to ešte všetkých 40. ♥

    random questions about me
    A u g u s t ~ Summer DM Box ~ Back to school supplies

    ReplyDelete
  4. Zrovna jsem nastoupila na gympl, sedím s kamarádkou v druhý lavici, v abecedě jsem hned druhá, dnes jsem si koupila první učebnici (hodinu na to přišlo profesorka do třídy, že nám je objednala jako celé třídě) a mám problém s prokrastinací :D Tak díky za rady :D :D

    ReplyDelete
  5. Sice jsem ještě v devítce, ale rady si zapamatuju na další rok. Díky ;).
    http://styleinthewords.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  6. To s tím , že je být blbé být první v abecedě, bych neviděla zas tak negativně. Jsem v první v abecedě a jsem druhým rokem na gymplu a díky tomu, že jsem první v abecedě jsem byla vyvolána jednou. Učitelé (aspoň u nás) raději zkouší někoho s prostředka.

    ReplyDelete
  7. Ptát se starších spolužáků na potřebné učebnice, pokud mezi nimi nemáš kamarády z dřívějška, je blbost. Minimálně u nás na škole funguje prodej učebnic staršími studenty prvákům... a ti (respektive my, protože prváci mi financovali už dva pátky, muhahahá!) se snaží prodat všechno (i ty nepotřebné, na které naletěli sami) a ještě předraženě... Proto raději nevěřit nikomu a ptát se učitelů/počkat až do října nebo listopadu, až se uvidí, že se bezu učebnice FAKT neobejdete.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to je jasné, že bych se neptala těch, co by mi učebnice prodávali. :D Každý chce vždy prodat vše, co nepotřebuje a má z toho peníze... Já například měla v prváku papír s učebnicemi a přes školu jsem si je objednala úplně nové, myslela jsem si, že je všechny použiju.

      Delete
  8. Jako takhle s odstupem mám snad jen jednu radu. Neprožívejte to, a neprožívejte se. Když si vezmu sebe samého, jaký jsem byl cvok, tak si říkám, že to snad ani není pravda, jak dlouhou cestu jsem ušel. Jsem úplně jiný člověk. Jediné, co mi tak nějak zůstalo, je bio bavlna oblečení, respektive nadšení pro slow fashion a udržitelnou módu a celkově ekologii. :)

    ReplyDelete