FILMY No. 1 | TIPY

Blíží se vánoční prázdniny a s nimi lenošení v posteli. Já naprosto zbožňuji sledování filmů nebo seriálů, takže už mám menší plán, co budu dělat o Vánocích... Celý příspěvek je rozdělený podle žánrů, aby byl přehlednější.




HISTORICKÉ

Černobílý svět

Přijde mi divné, proč se lidé kvůli barvě kůže tak odsuzovali a stále odsuzují a přišlo to divné i hlavní hrdince tohoto filmu Skeeter, která se rozhodla, že napíše knihu o příbězích, které zažívaly služky v jejím okolí.


Goyovy přízraky
Církev, kacířství, dvorní malíř F. Goya,... a skvělý herecký výkon Natalie Portman.



Pokání

V tomto filmu je důkaz toho, co se všechno kvůli dětské fantazii může pokazit.



Anna Karenina

Anna žije v né moc dokonalém manželství a jednoho dne narazí (až trošku moc narazí) na mladého důstojníka, jenže carské Rusko je proti takovým záletům netolerantní...



Testament mládí
Tento film si zamilujete už jen díky nádherným záběrům a tehdejší módě. Film je z doby druhé světové války, myslím si, že si příběh sami domyslíte.



POHÁDKY

Jak vycvičit draka (oba dva díly)
Vikingský teenager Škyťák nějak nemůže zapadnout mezi obyvatele ostrova Blp. Každý viking musí bojovat proti drakům, ale to se Škyťákovi nelíbí.


Na vlásku
Jsem si jistá, že tuhle pohádku zná každý z vás...


Rebelka
Berte jako povinnost si tuto pohádku pustit v angličtině. Ten skotský přízvuk je totiž naprosto dokonalý!


Croodsovi 
Tato pohádka je o první pravěké rodině na světě.


Asterix a Obelix (všechny díly)
Římští kolonizátoři ovládli Galii - kromě jedné jediné vesnice, kde se padesát obyvatel dokáže bránit mnohonásobné přesile díky zázračnému posilujícímu nápoji.


ROMANTICKÉ

Amélie z Montmartru
Amélie by asi zůstala smířená se svým osamělým životem, kdyby jednoho dne neobjevila ve svém bytě ukrytý poklad v podobě staré krabice s památkami na dětství někdejšího nájemníka. Rozhodne se nájemníka najít a předat mu ji.



S láskou, Rosie
Rosie a Alex se znají už od školky... Rosie je zkrátka ve friendzone.


Lásky čas

Tim je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce a žádnou holku. Jenže to se vrzy změní, protože mu tatínek prozradí rodinné tajemství...


Jak porodit a nezbláznit se
Film je humorným pohledem do života pěti párů v radostném očekávání.


Národ snílků
Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem.


DRAMA

Bez návodu
Valentin má až přehnaně moc rád ženy. Jednou se jeho dřívější ehm láska objeví u jeho dveří s jejich dcerou Maggie. Předá mu jí a odletí do jiného státu...



Karate Kid
Kvůli kariéře matky hlavního hrdiny Drea se oba dva musí přestěhovat do Číny. Dre má s navazováním přátelství se svými vrstevníky velké problémy...


Neopouštěj mě

V blízké budoucnosti pracuje jednatřicetiletá Britka Kathy H. jako pečovatelka dárců orgánů. Její práce je těžká, vyčerpávající a depresivní, neboť většina lidí, s kterými v sanatoriu přijde do styku, po nějaké době umírá...


Zelená míle
Muž je nesprávně obviněn ze zneužití a vraždy dvou holčiček...


KOMEDIE

Četník ze Saint Tropez (všechny díly)
Série o malém nervním četníkovi, kterou jistě všichni známe. Víte, že Louis De Funese (herec četníka) napsal poděkování za nejlepší dabérský výkon jeho postavy z celého světa českému dabérovi Františkovi Filipovskému ?


Nedotknutelní
Ochrnutý a bohatý aristokrat Philippe si za svého nového opatrovníka vybere Drisse, živelného mladíka z předměstí, kterého právě propustili z vězení.




Johnny English
Britská výzvědná služba, konkrétně její oddělení MI 7, získala v agentovi Johnny Englishovi skutečně jedinečnou posilu.


Božský Bruce
Bruce Nolan je reportér zpravodajské relace Eyewitness News lokální televize z Buffala, který je známý pro své humorné a prosté příběhy. Jeho reportáže dělají radost všem kromě jeho samého...


SUPERHRDINSKÉ

Temný rytíř
Wayne v kostýmu netopýřího muže jde spolu s poručíkem Jamesem Gordonem z Gothamské policie po králi zločinců Jokerovi známého podle symbolu - hrací karty s žolíkem - kterou zanechává na místech činu. 


Ant-Man
Podvodník Scott Lang, vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují.


X-Men (všechny díly)
Po celé planetě se rodí děti s X-faktorem v genech, který jim dává zvláštní sílu - třeba ničivý laserový pohled nebo schopnost létat, či přesunovat předměty nebo ovládat počasí.


Avengers (všechny díly)
Super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém jsou ikoničtí superhrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow.


Kick-Ass
Teenager Dave Lizewski nevyniká žádnými zvláštními schopnostmi. Jediné, co ho baví, jsou komiksy. Ty ho taky inspirují natolik, že se rozhodne stát se superhrdinou!


HORORY

Oculus
Dvěma sourozencům Timovi a Kaylie dávno  zemřeli  rodiče. Kaylie si myslí, že za smrt rodičů může starožitné zrcadlo. Zkráceně... Hraje tam Karen Gillan!



Sirotčinec 
Mrtvé děti si chtějí hrát...




Babadook

Mladá vdova Amelia sama vychovává svého syna Sama, který má pocit, že po jejich domácnosti se toulá neviditelné monstrum.


Máte nějaké oblíbené filmy?

6 comments

  1. Já zbožňuju Annu Kareninu! A to jsme na ní byli v rámci projektu se školou a já myslela, že to bude néjaká kravina, ale fakt jsem si ten film oblíbila. Pro milovníky sci-fi doporučuji Transcendenci a Lucy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já ten film viděla už dvakrát v minulém týdnu a stále se ho nemůžu nabažit. :D

      Delete
  2. Ty dievča, máš skvelý vkus! Viaceré filmy ktoré si spomenula, už som chcela dlhšie vidieť a mám o dôvod naviac. :)

    ReplyDelete
  3. Já miluju všechny díly prci prci prcičky 😃❤❤

    ReplyDelete