VÁNOČNÍ ŠPERKY.

Sice jsou snad všechny obchody s oblečením a bižuterií zásobovány vánočními šperky, ale možná vám už přijdou okoukané a nechce se vám utrácet tolik peněz za náušnice, náramky nebo náhrdelníky, které si na sebe vezmete maximálně na dva dny v roce. Jestli to tak máte, tenhle článek je pro vás jako dělaný! Mimochodem, připadám si jako Horst Fuchs...


NÁUŠNICE Á LA VLOČKY
V papírnictvích nebo v obchodech pro kutily je teď spousta ozdob na adventní věnce, takže místo této vločky můžete použít malou šišku, kuličku, hvězdičku... Dokonce můžete nenápadně ukrást něco z ozdob na stromeček. Taková vánoční koule v uších může vypadat dost cool!


Co budeme potřebovat?
Budeme potřebovat dvě ozdoby, afroháčky, ketlovací nýty, kroužky a kleštičky.


Jak budeme postupovat? 
Nejdříve si kleštičkami odstřihneme kus nýtu a ten  zapíchneme do vločky, následně nýt k vločce přilepíme lepidlem.


Nakonec přiděláme kroužek s afroháčky k očku.


CUKROVÍ
Babička napekla už asi 15 druhů cukroví a jediné, co z její kuchyně slyším, je: "Do p*dele práce!" Ach, ta předvánoční pohoda... Asi ani nemusím vysvětlovat, proč druhý návod bude návod na tento náhrdelník.


Co budeme potřebovat?
Budeme potřebovat FIMO LIQUID, světle hnědé a bílé FIMO, hnědý pastel, vykrajovátka, řezák, papírek, smirkový papír, váleček, kleštičky, zapínání, řetízek, kroužky a ketlovací nýty.


Jak budeme postupovat?
Světle hnědé FIMO si vyválíme, vykrojíme z něj dva kruhy a pomocí smirkového papíru a ketlovacího nýtu vytvoříme texturu těsta.


Smícháme bílé a světle hnědé FIMO a vytvarujeme z něj kuličku, na kterou následně zatlačíme a pomocí smirkového papíru a ketlovacího nýtu vytvoříme texturu krému.


Všechny tři části dáme na sebe. Nesmíme zapomenout dát mezi ně ketlovací nýt.


Pomocí FIMO liquid a hnědého pastelu smícháme polevu, kterou rozetřeme po horní části cukroví.


Nakonec ze smíchaniny bílého a světle hnědého FIMA vytvoříme mandličku, kterou naaranžujeme na polevu a dáme péct na 20 min. na 120°. Teď už jen dodáme komponenty a máme hotovo.


DEJ NA NĚJ VŠE, CO MÁŠ
Mám strašně ráda náramky, které jsou obvěšené různými přívěsky, tak proč si takový neudělat s vánočním tématem?


Co budeme potřebovat?
Budeme potřebovat červené korálky, kleštičky, ketlovací nýty, přívěsky, řetízek, zapínání a kroužky.


Jak budeme postupovat?
Vyrobit si tento náramek je velmi jednoduché. Pouze přidáváme přívěsky a korálky pomocí kleštiček a ketlovacích nýtů na řetízek.


Nakonec přidáme kroužky a zapínání.

10 comments

  1. Prosím tě, kde se dají sehnat ty přívěšky, které jsi použila na poslední návod ? Jinak všechno to jsou moc pěkně nápady. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, v papírnictví, na fleru, na ebay, v obchodě pro kutily... :D

      Delete
    2. A ten řetízek na konci to je jen nějaký obyčejný ? Nebo zlatý ? Popř. kde se dá koupit ? :)

      Delete
    3. V papírnictví, na fleru, na ebay - stačí hledat. :D Je obyčejný.

      Delete
    4. V papírnictví, na fleru, na ebay - stačí hledat. :D Je obyčejný.

      Delete
  2. Moc hezké, něco si taky vyrobím.

    ReplyDelete
  3. "Nepřestává mě udivovat, jak někdo dokáže vyrobit tak krásné šperky. Klobouk dolů. Já si dokážu šperky tak akorát koupit :-D . Líbí se mi šperky z chirurgické oceli a ty nevím, jak bych si sama vyrobila. Ani na to není čas, takže si je radši koupím a mám z nich stejnou radost :-) ."

    ReplyDelete
  4. Teda to je fakticky super a moc se mi to líbí. :) Jako já jsem přemýšlela taky nad vlastní dílnou. Ráda zpracovávám plasty a podobné věci. Jenže když jsem zjišťovala, co bych tam musela mít, aby to bylo bezpečné, tak jsem to vzdala. Jako měřící přístroje pro analýzu spalin jsou v tomhle ohledu fakt to nejmenší.

    ReplyDelete