HAMLEYS, KINO A BAGETERIE.

20. května 2016 jsem si udělala zasloužené volno od školy a s přítelem jsme vyrazili do města plného divných lidí močících na silnici. Ano, i takovou dámu jsme stačili  za těch pár hodin potkat a hodně špatně se mi usínalo. Ale naproti stinné stránce močících lidí na silnici jsou močící lidi na chodníku. Už fakt mlčím, ta sympatická paní mě pravdepodobně poznamenala na celý život. Takže znovu. Ale naproti stinné stránce močících lidí na silnici je krása Prahy. Ve skutečnosti jsme navštívili jen nově otevřené hračkářství Hamleys, kino a Bageterii Boulevard, ale líp to zní. A to jsou taky jediná témata, o kterých se tu s tebou dneska chci pobavit. Souhlasíš? Jako správná vesničanka v Praze jsem spletla cestu a ocitli jsme se na druhém konci Prahy, než je kino, které jsme chtěli navštívit. Omlouvám se, Adame.



Hamleys
Trochu mě zarazilo, že hračkářství v Praze (v ulici Na příkopech) je větší než mateřský obchod v Londýně. Hustý, co? Neskutečně se mi líbilo, že to není jen tak nějaké hračkářství, kde přijdeš - nakoupíš - odejdeš, ale spoustu věcí si tam můžeš vyzkoušet od svezení se na kolotoči po stavění z lega. Takže pro mě, jakožto opožděnou osmnáctku, to byl ráj. Hračkářstvím jsem procházela s otevřenou pusou a občasnými vzdechy. Jen a jen doporučuji! 

Zaručuji vám, že pokud navštívíte tuhle bageterii, tak už nikdy nebudete chtít navštívit jiný fast food. Víš, že v době nacistické okupace postihl Paříž zákaz vydávání novin a tím mnoho novinářů přišlo o zaměstnání, ale dva z nich přijali práci v pekařství Boulangerie Boulevard a napadlo je na papír, do kterého se balí pečivo, tisknout nejnovější zprávy toho, co pochytili od zákazníků stojících ve frontě? Možná by tě mohlo zajímat, jakou bagetu si dát poprvé. Pokud ti nevadí hermelín, vol mou nejoblíbenější pařížskou a dej si menu! K menu totiž dostaneš skvělý čaj a pečené brambory s domácí tatarkou. D.O.K.O.N.A.L.O.S.T.

Nejdřív bych mohla vysvětlit, jak jsem se vlastně ke světu Marvel dostala. Jednoduše. Našla jsem si kluka, který se v tomhle vyžívá. A abych nebyla pozadu, tak jsem mu kývla na X-Men: Budoucí minulost. Pro mudlu, který znal maximálně spidermana a Hulka, to bylo dost těžké. Musel mi slíbit, že mi už nic takového nepustí. Na konci filmu jsem se ho zeptala:"A kde je ten Hulk?" Teď už vím, že do světa X-Menů Hulk vůbec nepatří. No. Potom to se mnou zkoušel přes Iron Mana a nějak se mi to zalíbilo. V současné době spolu vedeme dlouhé rozhovory právě na toto téma. A jak se mi líbil X-Men: Apokalypsa? Řeknu to takhle... Už jsem vážně alergická na ty přeslazené happy endy ve většině superhrdinských filmů. Nebylo to nejhorší, ale ani nejlepší. Nejvíc mě v kině štval cucající se pár, který seděl před námi. Jak já nesnáším, když se někdo vášnivě líbá na veřejnosti. Fuj.







4 comments