MERUŇKY V ZAVAŘOVACÍ SKLENICI.

Pokud se ptáš, zda nosím donut z minulého DIY, tak nenosím. Jsem fakt hrozná! Nemá cenu to dál zkoušet... Na různých fotkách jsem narazila na zavařené ovoce z fima v mých oblíbených mini skleničkách. Takový DIY tu ještě nemám, hm? A jestli se ptáš, kde sklenice najdeš, tak opravdu všude. Jeden čas je dokonce prodávali v obchodě pro kutily u nás ve městě. Ale pokud nenarazíš na žádný takový obchod, zkus fler (hledej: mini lahvička v sekci materiál) nebo ebay (hledej: mini bottle).


Budeš potřebovat řezák, světle béžové fimo, lahvičku, karabinku, řetízek, kroužky, ketlovací nýt, kleštičky, papír, pastely, vteřinové lepidlo, kousek látky, štětec, voskovaný provázek a křišťálovou pryskyřici.


Ze světle béžového fima vytvoř malinké kuličky, které následně splaskni rukou. Pomocí druhé strany štětce udělej do placiček jamky.


Řezákem si nastrouhej žlutý a oranžový pastel, který dohromady smíchej štětcem. Práškem z pastelů nabarvi jamky meruněk. Fimo dej do trouby na 5 min na 110°.


Mezitím si připrav křišťálovou pryskyřici. Stačí jen malé množství. Namíchejte si tužidlo a pryskyřici tak, jak to píší v brožurce (jedna část objemu nádobky B ku dvěma částem objemu A).


Křišťálovou pryskyřici opatrně nakapej do lahvičky, do které dej následně meruňky. Nech ji alespoň jeden den odstát.


Lahvičku zazátkuj korkem a natáhni přes ní látku a zavaž voskovaným provázkem. Uzlík přelep vteřinovým lepidlem, aby se ti nerozvázal.


Nakonec už jen přidej komponenty a máš hotovo!


Líbí se ti tento DIY?

2 comments