OSTRAVSKÁ ZOO.

V úterý jsme se vydali s přítelem a s našimi kamarády do ostravské zoo. Do zoo jsem se chtěla podívat už asi 3 roky, jen mě tam nikdo nevzal. Až teď. Konečně!


A měla jsem takové smíšené pocity. Na jednu stranu mi těch zvířat bylo líto, že jsou zavřená, lidi si je fotí a ťukají na sklo, aby se na fotku otočili a oni tak mohli mít cool památku s opicí. Na druhou stranu si říkám, že by ani v divočině nepřežili, že se třeba už narodili v zajetí nebo je našli jako mláďata bez maminky. Nebo chtějí ochránit určitý druh? Teď je otázka, jestli je tento život pro ně opravdu život nebo jen přežívání.





















Máš rád zoo? A jaký je tvůj názor na ně?
Užívej zbytek prázdnin, Míša.

17 comments

  1. já byla v Ostravské zoo nedávno, je to tam moc pěkný ,ale pokud nevíš kam se podívat tak já mám moc ráda zoo ve Zlíně ,ale uplně nejradši naší Jihlavskou. Tam se musíš určitě podívat. Jinak moc krásný fotky.

    ReplyDelete
  2. Mám podobný názor !!!! hezké fotky

    ReplyDelete
  3. Já zoo uznávám, sice to není přirozené prostředí, ale musíš vzít v potaz i to, že zoologické zahrady už dneska neslouží jen pro zábavu lidem, ale také pomáhají zachovat druhy, které jsou ve volné přírodě ohrožené, nebo už téměř vymřely. Navíc se podmínky v nich za poslední léta velmi zlepšily. Jako příklad můžu uvést právě Ostravskou zoo, kam chodím minimálně jednou ročně a během poslední doby zde vyrostla spousta nových pavilonů či výběhů a plánují se i mnohé další rekonstrukce. Na druhou stranu jsem absolutně proti existenci cirkusů, kde jsou zvířata chována v mnohem nepřirozenějších prostorách, neustále je stěhují z místa na místo, což pro ně musí být ohromně stresující a o drezuře ani nemluvím. Na rozdíl od zoologických zahrad ochraně zvířat nijak výrazně nepřispívají a když dneska existují podle mě mnohem zajímavější formy zábavy (např. moderní cirkusy, složené výhradně z akrobatů), vůbec nechápu, že to ještě
    existuje a lidi na to chodí.
    No, takový ochranářský výlev jsem teda neplánovala. :D Hezké fotky, mimochodem. :)

    http://burrowofthebookworm.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. S těmi cirkusy si to fakt vystihla. Naprosto je nesnášīm.-_- Je pravda, že jsem si o zoo četla a dřív zvířata byla opravdu jen v malých klecích, tak se to do teď změnilo. Jen opravdu nemůžeme nahlédnout do hlavy zvířat a nevíme, jak jim to vyhovuje.:D Třeba ty opice mi přišly hrozně smutný, ale zase vydry jakoby už nikam jinam nechtěly.:D

      Delete
  4. v Ostravskej zoo som ešte nikdy nebola, ale nedávno sme s rodičmi navštívili tú v Zlíne a tam bolo úžasne! :)

    Ak máš čas a chuť určite sa skoč pozrieť na blog mojej sesternici. Je to začínajúca blogerka a veľmi by sa potešila tvojej návšteve/komentáru.
    http://partofnicol.blogspot.sk/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Když budu někdy ve Zlíně, tak se určitě podívám! :)

      Delete
  5. ZOO mám moc ráda, i když občas bych některým lidem nejradši jednu vrazila, když jim ťukají na sklo nebo je fotí s bleskem... Ale jinak já si tam osobně vždycky skvěle psychicky odpočinu, i když tam prochodím třeba celý den. A kromě toho mě tam hrozně baví fotit :) A moc se mi líbí ty tmavé fotky :)
    Lovely imperfections | Giveaway

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo, focení je fakt super! A nejlepší by na fotky bylo, kdyby tam nebylo žádné oplocení. :D Ale to by úplně nešlo...

      Delete
  6. Milujem ZOO a táto vyzerá skvelo :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  7. Fíha, v Ostravskej Zoo som ešte nebola. Díky za tip na výlet😊

    ReplyDelete
  8. Ten článok je pekný, vrátili ma to do obdobia leta.
    Len mám jednu otázku. Ak nechceš nemusíš neodpovedat.
    Ten priateľ s ktorým si bola v zoo,tak to bol Vidrail?

    ReplyDelete
  9. Ten článok je pekný, vrátili ma to do obdobia leta.
    Len mám jednu otázku. Ak nechceš nemusíš neodpovedat.
    Ten priateľ s ktorým si bola v zoo,tak to bol Vidrail?

    ReplyDelete