PLNĚNÁ KUŘECÍ KAPSA.

Nedávno jsem vyzkoušela recept, který jsem už dlouho měla v hlavě. Určitě nejsem první, kdo tohle vymyslel. To neříkám. Jen jsem se s vámi o tuhle dobrotu chtěla podělit. Je to opravdu vynikající! To vám můžu odpřisáhnout. 



A co jsem na recept potřebovala? Potřebovala jsem 2 kuřecí prsa, listový špenát, pár kostiček sýru (niva, eidam...), 1 stroužek česneku, oblíbené koření, sůl, pepř, 2 střední brambory a 8 lžic oleje. Toto množství je pro 2 lidi, kteří nejsou příliš velkými jedlíky.

Nejdříve jsem si hodila na pánev špenát s nadrobno nakrájeným stroužkem česneku a nakrájela si oblíbené sýry na kostičky.

Kuřecí prsa jsem očistila, malinko nabouchala palicí, osolila, opepřila a posypala je oblíbeným kořením. Zhruba tak v půlce prsa jsem do něj udělala kapsu nožem.

Do kapsy jsem vložila směs špenátu, česneku a sýry. 

Kuřecí kapsy jsem dala na pánev a opékala. Trvá to fakt dlouho, jelikož je kapsa tlusťoučká. Čím víc, tím líp. Až bylo maso jakžtakž hotové přikryla jsem ho alespoň na 10 minut pokličkou a zmírnila plamen.

Mezitím, co se dodělávalo kuřecí, omyla jsem si brambory žínkou. Loupat se nemusí. Nakrájela jsem je na menší kousky, osolila, 
opepřila a posypala je oblíbeným kořením. Na plech jsem nalila 8 lžic oleje a prostě je tam naházela. Brambory jsem pekla na 200 stupňů na 15 min.


A je hotovo! K pokrmu se určitě hodí hromada zeleniny, ale já už měla velký hlad, takže jsem si jen umyla rajčata a nazdar.






Přeji dobrou chuť a krásný den!
Míša.

10 comments