CUKETOVÁ ŠLICHTA.

Já opravdu nemůžu vystát cukety, jelikož je pěstujeme a máme jich až až. Takže jíme cuketu k snídani, k svačině, k obědu a k večeři. Pitný režim doplňujeme cuketovou šťávou a občas se poštěstí a jako přílohu k cuketě máme cuketu na kostičky. Dobře, trošku přeháním, ale je jedno jídlo z cukety, kterému opravdu neodolám. Nevím, jestli tomu říkat polívka, páč je to opravdu hustá polívka, proto cuketová šlichta.


A co budeš na tuhle ňaminu potřebovat? Budeš potřebovat anglickou slaninu, olej, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, 3 brambory, větší cuketu, vývar (může být i z kostky), oblíbené koření, sůl a pepř. Porce je tak pro dva lidi na dva dny.

Nejdřív si oloupej brambory a cuketu, tu i vydlabej, a nakrájej na kostičky. Na kostičky si nakrájej i slaninu, kterou opeč na pánvi. Slaninu vyndej a na té samé pánvi opeč cibuli, a pak přidej česnek. Poté k česneku a cibuli hoď brambory. Osol, opepři a přidej oblíbené koření. Brambory nech 5 min. dusit. Následně k nim přidej nakrájenou cuketu. Směs zalij vývarem. Vař, dokud cuketa nezměkne. Poté vše rozmixuj.

Do cuketové šlichty můžete udělat i krupicové nočky.





Přeji dobou chuť a krásný den!
S pozdravem, Míša.

8 comments

  1. Skvělý nápad! Děkuji za inspiraci :)

    ReplyDelete
  2. To rozhodně musím zkusit! :OO

    ReplyDelete
  3. Možná časem zkusím. Cuketu moc nemusím, ale třeba cuketový placky nebo cuketa nasekaná v sekaný apod. mi tolik nevadí, tak třeba půjde i polévka. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo, myslím, že by ti v tomto případě chutnat mohla. :)

      Delete