VZHLED, MÉDIA A PÓZA.

S přítelem jsme nedávno vedli debatu na téma vzhled, média a póza, něco z toho jsem už nakousla v minulém názorovém článku, tak jsem si řekla, proč to nedokončit.


Už od malička je okolo nás bublina, která nás nutí posuzovat lidi podle vzhledu. Vždyť všechny barbíny, který jsem kdy měla, byly hubený, prsatý a s úsměvem od ucha k uchu. Ani v disneyovkách jsem neviděla ošklivou princeznu nebo prince. Pardon. Kráska a zvíře. Když jste bohatí a na konci se proměníte v hezouna, tak to nevadí. A zase tu máme již zmiňovanou šikanu. Někdy si říkám, jak děti můžou být tak zlý. Člověk z toho může mít zbytek svého života mindráky. Viděli jste video od sweetiemarket? Když jsem jednou byla s mamkou v kině, tak si vedle ní sedla holčička s maminkou a babičkou, holčička se otočila na maminku a řekla jí:"Mami, já se tý pani vedle sebe bojim." Mamka má pár kilo navíc a tohle jí celkem vzalo. Výchova?

Určitě to znáte. Projíždíte doporučené příspěvky na instagramu a 60% fotek je ze světa Kardashianek, 30% sexy těla a zbytek full glam make-up. Jsou dva tábory holek na instagramu. Buď to jsou prsatice s velkým zadkem nebo úplné hubeňourky. A pokud nemáte proporce mít mezeru mezi stehny nebo velká prsa, tak to jde opravdu těžko. Proč se honíte za tím vypadat jako někdo jiný? Výborným příkladem jsou Kardashianky. Když děláte, že jste něco extra a umíte to prodat, tak vám to lidi sežerou i s navijákem. Takže denně potkávám na instagramu holky s full glam make-upem, botoxem a zvětšenýma prsama. Ani Kylie by nevypadala tak dobře bez všech plastických operací. Pak holky i kluci blbnou s bulimií a anorexií a stejně nikdy nedocílí toho, co chtějí. Proč média neukazují to, že by se člověk měl mít rád takový, jaký je, ale to, jaký by měl být?

Možná se vám už kolikrát stalo, že jste projížděli instagram a zjistili, že máte vlastně úplně nudný život. Ty dokonalý fotky Starbucks kelímku, Channelky a iPhonu. Ale přemýšleli jste nad tím, že možná právě majitelé těch instagramových účtů mají nudný život? Hodinu aranžují kafe, aby to vypadalo jako naprosto dokonalá momentka z jejich života. A třeba nejvíc užitý život mají právě ti, kteří žádný instagram nemají. Už několikrát jsem na takovémhle dokonalém instagramu našla fotku snídaně a o měsíc později se tam objevila fotka té samé snídaně focená z jiného úhlu s popiskem dnešní snídaně. U někoho je ten instagram opravdu jen póza, jak prezentovat svůj život a dávat lidem najevo, že je dokonalý. I když bohužel není.







Jaký máte názor vy na toto téma?
Přeji krásnou neděli, Míša.

10 comments

  1. Ahoj Míšo, jako vždy skvělý článek :-) Poslední dobou mi přijde, že kdo nemá vykonturovaný už i prsa, jakoby nežil. Sama se maluju tak přírodně, jen někdy zvýrazním víc oči, kvůli tmavým kruhům pod očima.. :-D Vždy, když vidím na ulici dívky s dokonalým make-upem, říkám si jen, kdo ví, jak asi vypadají pod tím, jsou pořád tak bezchybný? Určitě ne, tohle všechno, ty předsudky zavinila média bych řekla, udávají nám trendy, co je in, co ne.. a to se potom odráží na obyčejných dívkách, ze kterých se stane tzv "Basic bitch", podle mě je to celkem škoda._.

    ReplyDelete
  2. Social media sú viac menej póza. Vždy to tak bolo a vždy aj bude. Ľudia sa radi pozerajú na "pekné veci". treba si v tom asi nájsť rovnováhu a samy sebe určiť hranice toho koľko z toho tým super instagramerom uveríme. Ja osobne sa snažím, vždy či už tu na blogu alebo inde byť úprimná. Jasné vyberiem si dobrú fotku to robí asi každý ale videla som veľa bloggerov, ktorí robia looky vyslovene iba na fotku a po skončení si dajú dole doplnky alebo topánky, ktoré by si inak nedali, ale na fotke budú vyzerať super a získa im to pozornosť od ľudí. A musím uznať, že tak svoj blog robiť nechcem. Ak to nebudem nosiť von tak načo to vôbec fotitť?
    K tej šikane by som dodala asi len toľko, že aj ja ako veľmi (prirodzene) chudá dievčina sa s tým stretávam non stop. Neviem ani spočítať koľko krát mi dakto povedal "fór" - A kde si nechala nohy? Myslím, že človek to jednoducho musí vedieť filtrovať. Podľa mňa je každý krásny v niečom inom a mrzí ma, že veľa ľudí to an sebe nevidí :/
    Ivana xx

    ReplyDelete
  3. Tohle ale dost klouže po povrchu, navíc používáš hodně dramatických hyperbol...
    Taky už jsem to skoro všude četla, přesně tyhle myšlenky. Je to hrozné deja vu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fakt? Shodli jsme se na tom s přítelem, tak to bude možná tím, že hodně lidí má takový názor. :D Já jinak žádný názory nečtu. :D

      Delete
  4. Máš určitě pravdu. Často mě tohle dost mrzí. Je super že jsi přidala nakonec ty fotky, občas mě dostává jak ze sebe pěkný holky dělají make-upem příšerky.

    Jinak naprosto miluju tvůj blog a názory :) máš ode mě hlas na blogerce roku :)

    ReplyDelete
  5. Mo krásně napsané! Plně s tebou souhlasím.


    https://theheartissue.blogspot.cz

    ReplyDelete