DUŠIČKY.

Tento článek jsem dnes našla rozepsaný v konceptech. Proto nevyšel 2. listopadu. Ale až teď. Má v sobě nějakou myšlenku, kterou vám chci za každou cenu předat.


Prožila jsem úplně skvělý dětství u babičky a dědy na chatě. Hraní si na zahradě s panenkama, přemlouvání dědy, aby mi koupil časopis Kačer Donald a houpání se na houpačce nad potokem. Babička plnila každé mé kulinářské přání, které mi viděla na očích. Vlastně i každé mé jiné přání. Byli pro mě jako druhý rodiče, jelikož jsem u nich trávila každý víkend. Mám tolik vzpomínek. Třeba když jsem si jeden den usmyslela, že se dalšího dne nedožijeme. Protože bude konec světa. A když jsem se další den probudila, tak jsem byla šíleně nadšená, že jsme všichni živí. Vaření z hlíny a prodávání to sousedům. A hraní kroketu. Pořád a pořád.

Někdy se vám tak strašně nebude chtít jet k babičce a k dědovi na chatu, že budete celé dopoledne přemlouvat rodiče, že už jste velký a že nikam nepojedete, že je na chatě velká nuda a žádná wi-fi. Za pár let za takový víkend u prarodičů dáte cokoliv. Víte proč? Protože už ani jeden z nich nebude mezi živými. To si pamatujte. Ale vrátit to bohužel nejde. Většina z vás se právě teď určitě vyhýbá těmhle víkendům jako čert kříže. Tak snad si něco uvědomíte. 

Možná v nebi letí sociální sítě, takže pokud tohle čtete, tak vám děkuju za krásný dětství. Dědo a babi.


Jak jste prožili své dětství u prarodičů vy?
Přeji krásný zbytek dne, Michaela.

8 comments

  1. Prožil jsem ho celkem podobně, s dědou jsem stavěl lodičky a pouštěli jsme je na řece co tvořila hranici jejich pozemku, stavěli letadélka na gumičku a vyráběli meče, luky a štíty. Krásné to dětství, děkuji Míšo, že jsi mi dala podnět nad tím přemýšlet. :-)

    Tak jako ty, moji prarodiče už taky nežijí resp. oba dědové a jedna z babiček...

    Život jde ale dál a nemá cenu se nad tímto smutným faktem zastavit a nejít dál... Konec konců teď je to náš život a neumřel s nima...

    ReplyDelete
  2. Moc hezký:)) Obě babičky a dědove co mam, jsou ještě naživu a mame super vztah .... :)

    ReplyDelete
  3. Krásne napísané, dušičky sú veľmi tajomné a zvláštne obdobie :)
    ORLLING

    ReplyDelete