OLYMPUS, FOTKY A INSTAGRAM.

Stále mi chodí do directu otázky. Kde upravuju fotky. Čím fotím. A jestli jsme stále s Adamem. S Adamem tedy jsme. Nebojte. Ale o tom se dnes bavit nebudeme. Můj foťák. Úprava fotek. A instagram.


olympus pen e-pl7
Na foťák jsem si šetřila asi 2 roky. Potom mě málem klepla pepka. Když jsem zjistila, že o 2 měsíce později od koupi vyšel Olympus PEN E-PL8. Chtěla bych ten hnědý. No nic. Stávají se i horší věci. Dostat stříbrný iPhone místo zlatého. To bych se asi rovnou odstřelila.

Jak jsem tedy s foťákem spokojená. Já. Jakožto naprosto levá holka na techniku. Úplně super. Je srozumitelný. Má v sobě zabudovanou Wi-Fi. Takže převádění fotek do mobilu nikdy nebylo snazší. Je dotykový. Což jsem se dozvěděla až při prvním focení. Koumák Míša. A má výklopný dispej. Na selfie parádní. O vzhledu foťáku ani nemluvím. Stále na něj dostávám pochvaly.

Bála jsem se, že mi bude jen tak ležet v šuplíku. Ale používám ho opravdu každý den. Pořád něco fotím. Mám k němu dva objektivy. Konkrétně. 14-42mm a 45mm. V balení jsem ještě měla pouzdro na objektiv, externí blesk a dokoupila jsem si pouzdro na foťák.

úprava fotek
Častá otázka. Kde upravuji fotky. VSCO. Nikde jinde. Filtr A4. Většinou ty šablony kopíruju. Copy edits. A dávám na nově vyfocené. Past edits. Jsem líná pořád namačkávat to samé.

Všechny objekty na fotkách dávám doprostřed. Měřím to i pravítkem. Ano. Je to úchylný. Na fotky, které dávám na instagram, mám speciální záložku. Podle ní určuju, zda se mi nové fotky budou hodit do feedu. To je taky úchylný.


instagram
Tento typ feedu jsem si vybrala hlavně kvůli tomu, aby vás hned nepraštily fotky se spoluprácemi do očí. Tedy. Aby se do něj hodily i hmotné věci a ne jen příroda, fotky z cest či selfie.

Dodržuji má základní pravidla. Vedle sebe nesmí být světlé nebo tmavé fotky. Selfie. A fotky se stejným pozadím. Všechny objekty na fotkách musí být přesně veprostřed. Po čtyřech normálních fotkách přichází selfie s černým pozadím. Jednou za čas musím přidat fotku přírody. Pozadí se na mých fotkách stále střídají. A tak dále.

Svým způsobem mi hezký instagram dělá dobře. Možná si říkáte, jak jsem padlá na hlavu. Každý máme ale něco.

Jak jste do instagramu zažraní vy?
Přeji krásný zbytek dne, Michaela.

15 comments

  1. Popravdě na svém Instagramu to tak nehrotím... Jedinné co dělám je to, že si mobil při fotkách, které mají potenciál jít na IG přepínám do manuálního režimu a vše si nastavuji ručně, ať fotky dále nemusím editovat a ani IG filtry nepoužívám...


    Btw. Jsem jedinný, kdo si šel ověřit, jestli vážně dodržuješ ty svá pravidla? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Krom to s tím pozadím jak tam je fotka s Elvisem a dřív s Kaktusem (kaktusovo pozadí není moc tmavé... :D

      Delete
  2. To je super, moc se mi to líbí, také jsem si chtěla vytvořit nějaký sjednocený, ale njak to nevyšlo:-D
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    ReplyDelete
  3. Tvůj instagram mám moc ráda. Má umělecký nádech a právě ten cit pro řád a perfekcionismus se mi moc líbí. Já na to vůbec nejsem. Sice se snažím, abych dávala na Insta vážně hezké fotky, fotky s nějakou aurou, či jak to nazvat. Ale nijak extrémně na tom nelpím. To obdivuju na druhých. :D

    ReplyDelete
  4. Máš krásny instagram aj blog :) nedáme vzájomné sledovanie? napíš mi na blog:)

    ORLLING

    ReplyDelete
  5. Míšo tvůj Instagram je nejlepší ze všech! Jsi moc šikovná! Jsi moje ispirace..mám tě ráda, jinak kdybys měla chvíli čas mrkni se prosím na můj Instagram (zuza.perunova)

    ReplyDelete
  6. Ahoj prosímte jenom jestli napises vsechny aplikace ktere pouzivas na instagram a jestli nevis jak se jmenuje tak kde si muzes libovolne prehazovat poradi fotek. dekuji jinak miluju tvuj insta :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vůbec nevím. Upravuji jen v tom VSCO. To je vše. :/ A děkuju!

      Delete
  7. Ahoj, Míšo, moc se mi tvůj insta líbí! :) Můžu se jen zeptat, jak to děláš, že máš na selfie to pozadí úplně černé? :)

    ReplyDelete