3 DIY TIPY NA VÁNOČNÍ DÁRKY.

Určitě se mezi vámi najdou ti z vás, kteří nemají tolik peněz po kapsách či mají rádi diy dárky. Tyto dárky nemusíte dávat samostatně ale jako takovou hezkou pozornost k většímu dárku, abyste ukázali, že jste si s tím dali ten čas a že vám na obdarovávaném záleží.


Perníčky
Cukroví rozhodně potěší milovníky sladkostí. Je to dobré a hlavně od vás. Vybrala jsem perníčky. Samozřejmě k ním můžete přidat i další druhy cukroví.

Na perníčky jsem potřebovala 140 g cuku moučky, 100 g tuku na pečení, 2 lžíce medu, 400 hladké mouky, 2 vejce, 1 lžičku sody, 2 lžičky perníkového koření.

Nejdříve jsem smíchala cukr se 2 vejci a změklým tukem na pečení. Poté jsem přidala med a koření a do směsi vmíchala mouku se sodou.

Vypracovala jsem těsto a nechala ho pár minut odležet. Následně jsem těsto rozválela a vykrajovala z něj různé tvary. Perníčky jsem pekla 8 minut na 180°.

Náramek z korálků
Náramek dle mého názoru udělá radost každé ženě, která se ráda zdobí. S těmito náramky se doslova roztrhl pytel. A zlé jazyky tvrdí. Že většina stránek s těmito náramky jsou jen předražené přeprodeje z ebay. Tudíž. O minerály se opravdu nejedná. Doporučuji tedy objednávat korálky například z fleru.

Na náramek jsem potřebovala korálky, vteřinové lepidlo a pružnou gumičku.

Na gumičku jsem navlékla všechny korálky. Nakonec náramek utáhla a spoj zalepila lepidlem.


Bomby do koupele
Bombičky. Spíš. Udělala jsem je pro dědu a tetu, jelikož milují koupele. Doufám, že je to potěší. 

Na bombičky do koupele jsem potřebovala 1 hrníček jedlé sody, půl hrníčku potravinářské kyseliny citronové, půl hrníčku soli do koupele, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíci vody a silikonové formičky.

Všechny suché ingredience jsem smíchala a postupně do nich přidávala vodu s olejem.

Hmotu jsem nandala do silikonové formičky a nechala přes noc zaschnout.


Vyrábíte vánoční dárky nebo pouze kupujete?
Přeji krásný zbytek dne, Michaela.

11 comments

  1. Diy dárky vůbec nedělám, protože jsem hrozně nešikovná, ale ty bombičky vypadají skvěle! :-)
    Rozka's my name

    ReplyDelete
  2. Ja darky kupuji, protoze kdyz bych se do neceho sama pustila, tak by to dopadlo spatne :-D Segre jsem koupila tento nahrdelnik - https://www.elarte.cz/moda-a-sperky/nahrdelniky/nahrdelnik-lucuix-hollywood-ho1-01.html , mamce masaz a tatkovi projizdku ferrari. Tak uvidime, jak budou spokojeni.

    ReplyDelete
  3. Já tedy letos dárky nakoupila, ale z toho co jsi tady popsala mě zaujaly hlavně ty bombičky! To by byl super dárek pro tátu, ten je vanový typ. :D I když...kdybych se do výroby pustila já, vybouchla by celá ČR. :D Nicméně skvělý tip, určitě vyzkouším. :3

    ReplyDelete
  4. náramky už jsem párkrát taky darovala a koukám, že ty bomby do koupele se nějak tento rok rozjely, já osobně je tedy ještě nezkoušela :)
    http://carolinnemach.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. To máš pravdu, že se rozjely! :DD Přijde mi to jako hezký nápad. :)

      Delete
  5. Vyrábím i kupuji dárky. Jinak skvělé nápady.

    ReplyDelete
  6. K tým bombám do kúpeľa - aký to môže byť rastlinný olej? Je to jedno? Aby to potom nemalo nejaký zvláštny puch, neviem aký olej je na to vhodný :). Čím by som mola potom tomu dodať aj nejakú arómu? Ďakujem :)

    ReplyDelete