DOBROTA VE SKLENICI.

Před Vánoci jsme si s mamkou udělaly tuhle dobrotu. Bohužel neumíme dělat malé porce, takže jsme to jedly asi 4 dny. To znělo jako kdyby mi to vadilo. Naopak.


Co jsem na tuhle dobrotu potřebovala? Potřebovala jsem 2 sáčky vanilkového pudinku, 1 litr mléka, 60 gramů krupicového cukru, 2 balení smetany ke šlehání, 80 gramů moučkového cukru, kelímek zakysané smetany, balení piškotů, 4 lžíce rumu, 2 tyčinky Snickers nakrájené na plátky. Toto množství je vhodné asi pro 5 lidí.

Pudink jsem uvařila dle návodu na obalu. Ve velké míse jsem ušlehala smetanu s moučkovým cukrem na pevnou šlehačku. Gumovou stěrkou jsem do ní opatrně vmíchala všechnu zakysanou smetanu, aby vznikl krém. Na dno misek jsem rozložila pár piškotů, pokapala je rumem a přelila na ně pudink. Na pudink jsem vyskládala Snickers a přelila krémem. Pak jsem pokračovala ve stejném pořadí: piškoty, rum, pudink, Snickers a krém. Výtvor jsem nakonec posypala kakaem a dala do lednice alespoň na hodinu vychladit.

Jaké dobroty máte nejradši vy?
Přeji krásný zbytek dne, Michaela.

12 comments

  1. Musí to byť výborné. Robievam niečo podobné, ale skor cez leto, pre mna su to také osviežujuce dobroty.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je to fakt moc dobrý! :) V létě hlavně ujíždím na dezertech s ovocem. <3

      Delete
  2. Vypadá to úžasně. Miluju podobné dezerty, které jsou z části tekuté, je v nich rum a ještě k tomu jsou vychlazené. Trošku mi to z popisu připomíná tiramisu. Mňam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Přesně! A jak jsou v tom hezky "uleželý" ty piškoty. Mňamka! :D

      Delete
  3. Mňaaam, vyzerá to úžasne. Takéto dobroty ja môžem! xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    ReplyDelete
  4. To nebude pre 5 ľudí, ale pre mňa tak na prvých 5 minút filmu :)

    ReplyDelete
  5. mňam znie a vyzerá to veľmi dobre, asi vyskúšam :)
    Drew's Beauty

    ReplyDelete