OBLÍBENCI ZA PROSINEC.

Měsíc prosinec byl pro mě celkem nabitý, co se zážitků týče. Už jen Vánoce a Silvestr jsou sami o sobě zážitky.


jídlo
Naprosto jsem si zamilovala sladkosti z Captain Candy. Obchod jsem objevila v Praze Na Příkopech. Vše je na vážení. Není to zrovna nejlevnější, ale lepší sladkosti jsem ještě neměla. Ještě k tomu obchod skvěle vypadá. Všechny sladkosti jsou v sudech či v truhlách. Nádhera. Alespoň za prohlídnutí to stojí.  


krása
Zkráceně. Asi vše, co jsem dostala k Vánocům a v půlce měsíce od Lushe. Scrub na rty a maska na obličej z Lushe, marcipánový krém na ruce z Tony Moly.


móda
V prosinci jsem nejvíc vyvětrala cardigany z Asosu a z C&A. Nosila jsem je k obyčejným jednobarevným trikům.


zážitek
Poprvé jsem byla s mamkou na bowlingu. Předtím jsem chodila pouze s přítelem. A normálně mě všichni chválili.


Dále jsme měli dělat ve škole Mikuláše, jelikož jsme čtvrťáci. Rozhodla jsem se, že půjdu za moderní čertici.


Dobře. Chození ke kadeřnici zas takový zážitek není, ale když chodíte jednou za rok a půl, tak to zážitek je. Ta moje si dokonce zrenovovala svoje kadeřnictví a já tam byla jak v sedmém nebi.



Od doby, co jsem viděla Nowhere Boy, jsem začala poslouchat Beatles. Nemohla jsem prostě nejít. Celý koncert jsem se usmívala jak kretén. A k tomu jeden bonus. Na rozdíl od pravých Beatles je na koncertě uslyšíte.


Štědrý den jsem chtěla vydat jako samostatný článek, ale nějak se mi nepovedly fotky. A Silvestr jsem se ani nepokoušela fotit. Byla jsem u přítele a přišlo mi to blbý, tak snad příští rok.

zábava
Mám strašně ráda filmy s tématikou války. Lída Baarová sice nepatří mezi nejlépe hodnocené filmy na csfd, ale mně se tento film vážně líbil. K narozeninám jsem dostala lístek do kina na Anděl Páně 2. Můžu jen a jen doporučit. Lepší pohádku jsem opravdu dlouho neviděla.


Kamarádka mi doporučila Black Mirror. Je to seriál o moderních technologiích a jejich negativních dopadech na společnost. Venku jsou už 3 série a každá epizoda má jiný příběh. Pokud jste milovníkem špatných či otevřených konců jako já, tak to je seriál pro vás. Na Vánoce vždy vychází Doctor Who vánoční speciál a tato epizoda - jako každý rok - se mi opravdu líbila.


V prosinci jsem opět narazila na 2 skvělé instagramové účty. Jeden patří cosplayerovi maul_cosplay, který cosplayuje například Zaklínače, Dartha Maula či Droga. Dále mi přítel ukázal českého fotografa hricca. Jeho fotky jsou prostě úžasný.


Opět jsem přeskočila na jiný styl hudby. A tentokrát jsem nejvíc poslouchala Edith Piaf a Lady Gagu.

Co jste si v prosinci oblíbili vy?
Přeji krásný zbytek dne, Michaela.

12 comments

  1. Veľmi veľmi pekné! :) Ja som si tiež obľúbila veľa vecí od Lush haha :D Beatles sú láska aj vonjonové filmy :) a cosplay áno prosím! musím mu hneď ísť dať follow :D Dúfam teda že si si užila Vianoce aj Silvester a ešte oneskorene šťastný nový rok! :)
    Ivana xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju! :) Užila jsem si a moc! :)) Šťastný nový rok i tobě!

      Delete
  2. Tak konečně někdo, kdo má taky rád válečné filmy :-) Ale teda musím říct, že zrovna Lída Baarová se mi moc nelíbila, no před pár dny jsem koukala na Anthropoid a ten byl docela dobrý :-) Ale největší zážitek ve mně za poslední dobu zanechal Hacksaw Ridge, na ten se rozhodně stojí za to podívat :-) Jinak Beatles mám taky moc ráda, před pár lety jsem o nich i četla knížky a ten film jsem určitě taky viděla, ale budu se muset podívat znovu, už si ho moc nepamatuju :-)
    Lovely imperfections

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mně se zase moc nelíbil Anthropoid. :DD Divný. :DD Na Hacksaw Ridge se musím podívat! Děkuju za tip. :3

      Delete
  3. Opět moc hezký článek. :) Abych tedy taky nějak přispěla, pro mě byl prosinec měsícem zmatku, smutku, který se měnil v radost a těšení se na Vánoce, které jsem ve výsledku prožila absolutně bez vánoční nálady. Nicméně k věcem, které jsem si oblíbila: z jídla mě nic nenapadá, snad jen tuna cukroví, které jsem nonstop jedla a obzvlášť linecké, které se nám letos skutečně povedlo! :D V kosmetice jsem našla úplnou náhodou miláčka ve tvaru malé pastelky. Je to ve skutečnosti barvený balzámek na rty, který je ale překvapivě hodně výrazný a drží jak čert. Beru to jako takovou rtěnku a i když na šminky nejsem, toto mě baví. :D V módě jsem nijak nevybočila od normálu. Extrémně jsem si užívala ten cardigan, který jsem si pořídila v listopadu, takže tak. :D Co se filmů týče, já nikdy nebyla filmový tvor...ale vyrazily jsme si se sestrou a mamkou do kina na Anděla Páně 2 a máš pravdu, je to super. Mně osobně se nejvíc líbil Uriáš, ten tam perlil. :D Ještě bych snad doplnila, že do oblíbenců musím zařadit i dvě nové knihy, které jsem našla pod stromečkem...a to Kafe a cigárko od Marie Doležalové, u čtení jsem se vážně pobavila, tak trochu se věnuji divadlu, takže jsem se v mnoha věcech našla a dále pak Illuminae, což je kniha psaná pomocí emailů, záznamů, přepisů audiozpráv, atd. Celé je to někde mezi fantasy a sci-fi (sci-fi já moc nemusím, abych pravdu řekla...) a úplně mě to nadchlo, 600 stran jsem přelouskala za dva dny jako nic. :D
    Přeji krásný a úspěšný nový rok. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju za dlouhý komentář!♥ Také ti přeji krásný a úspěšný nový rok! :)

      Delete
  4. Super článok...a dík za tip na seriál, celkom ma Black mirror zaujal. Ja som si v decembri obľúbila seriál Fosters, severské krimi a sivý svetrík, ktorý teraz nosím skoro stále :)


    Zvláštne dievča
    Čítanie je sexy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na Fosters se podívám, takže taky děkuji za tip! :3

      Delete
  5. Edith Piaf miluju. Četla jsem i knihu, která byla právě o ní. Neměla to v životě zrovna jednoduché.
    Jinak ten marcipánový krém! Ach, závidím. :)
    Find joy in the ordinary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já viděla jen film a opravdu to neměla jednoduché, až je neuvěřitelné, že něčeho takového dosáhla a dostala se (pardon) z bordelu na pódium. :) Teď mi došlo, že jsem ten film nedokoukala, takže to o víkendu musím napravit! :DD

      Delete
  6. Ten scrub na pery ma veľmi zaujal!:) Ja som bola na bowlingu 2x, raz s priateľom a raz so spolužiačkami a ono to bolo jak horská dráha, raz sa mi darilo a raz nie, až som z toho mala depku:D Krásny nový rok želám:)

    Giveaway o balík produktov v hodnote 100€

    ReplyDelete