NÁVŠTĚVA LUSHE.

Součástí spolupráce s Lushem byla prohlídka kamenného obchodu v Palladiu s výkladem, na kterou jsme se s blogerkou a youtuberkou Vendy Jirmannovou dostavily 22.2.2017. Obě jsme se nejdříve styděly, ale nakonec to byl opravdu skvělý zážitek. Dozvěděly jsme se o značce Lush spoustu zajímavých informací a ne jen to, co jsme znaly doposud.


Značka Lush pochází z Velké Británie a od roku 1994 se zabývá výrobou ručně dělané kosmetiky. Kosmetika a samozřejmě ani ingredience, které jsou při výrobě použity, nejsou testované na zvířatech, produkty jsou tedy 100% vegetariánské a některé na sobě dokonce nesou označení „vegan“, nenacházejí se v nich tedy žádné živočišné produkty. Použité ingredience jsou vždy čerstvé. Na nálepce najdete mimo data spotřeby i obrázek a jméno člověka, který produkt vyrobil.

Tuhé výrobky neobsahují žádné konzervanty. Není v nich totiž voda, ve které se rychle množí bakterie, což znamená, že ani žádné konzervanty nejsou třeba. Tuhá kosmetika je bez obalu. Dále mezi ingrediencemi použitých v produktech můžete najít samo-konzervační látky. To jsou látky, které vodu vsakují, a tak se bakterie nemají šanci množit, jako je například med, sůl či jíl. Kosmetika se netají tím, že některé její produkty obsahují i konzervanty. Používá je ale pouze v malém množství a jsou vždy prověřené.

Jak již bylo zmíněno. Tuhá kosmetika se prodává bez obalu. Když si tento „nahatý“ produkt objednáte on-line, tak přijde zabalený v celulóze nebo 100% recyklovaném papíru. V obchodě produkty bez obalu dokonce můžete nechat zabalit do šátku jako dárek. Je to japonský zvyk s názvem „furoshiki“. A v čem se tedy uchovávají krémy, peelingy a masky? V obalech, které jsou vyrobené ze 100% recyklovaného plastu. Když vypotřebujete 5 Lush produktů v kelímku, můžete čisté nádoby přinést do obchodu a výměnou získáte čerstvou pleťovou masku. Značka tak nádoby použije na výrobu dalších kelímků.

Lush se nevěnuje pouze kosmetice ale i charitativním činnostem. Při prodání kelímku Charity Pot daruje značka 100% ceny drobným organizacím. Dokonce uděluje cenu „Lush Prize“ za činnosti, které umožňují ukončit pokusy na zvířatech či je nějak nahradit například vytvořením umělé lidské kůže.


























P.S. Lush kromě kamenného obchodu v Palladiu má i vlastní eshop.

Jak se vám značka Lush líbí?
Přeji krásný zbytek dne, Michaela.

10 comments

  1. Tak to byl asi velmi příjemený a voňavý zážitek :) Já nic od Lushe nemám, ale hodně se mi líbí jejich věci do koupele, ty barvy jsou kouzelný. Samozřejmě i to složení je fajn, to se pak odráží na ceně no.

    ReplyDelete
    Replies
    1. To byl! :) Myslím si, že jednou za čas neuškodí si udělat dobře nějakou bombou do koupele od Lushe! :D

      Delete
  2. oooh, Lush je skvelý :) ich produkty mám veľmi rada, ešte sa mi nestalo, že by sa mi od nich niečo nepáčilo. xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mně taky! :) Možná se někdy neshodnu s vůní nějakých produktů, ale pak zjistím, že to na těle nebo vlasech stejně voní úplně jinak. :D

      Delete
  3. Tak to je nádhera! Škoda že já mám kamennou prodejnu tak daleko jinak bych tam určitě nechala majlant a chodila tam čuchat pořád :D

    MagicBeautyLife

    ReplyDelete
  4. ❤ Lush je bomba, aj tvoj článok! Aký máš foťák, ak sa smiem spýtať?��

    ReplyDelete