Maturitní ples



Nejdříve jsem žádný článek vydávat nechtěla, ale přítel mi řekl, že by byl dobrý nápad ho vydat už jen kvůli tomu, že jsem na sobě neměla dlouhé šaty jako se ode mne očekávalo. Přišlo mu, že by bylo skvělé vám dodat kuráž, ať nedáváte na ostatní a vezmete si to, v čem se cítíte nejlépe, pokud to ovšem není domácí oděv či pyžamo.

Náš maturitní ples se odehrával 3.3.2017, ale už týden před plesem jsme trávili všechen volný čas v místě, kde se ples měl odehrávat. Trénovali jsme naše vystoupení, debatovali jsme o tom, kolik lahví Jägermeistera budeme potřebovat a zdobili kulturní centrum - to jsem tedy vynechala.

Nedalo by se říct, že jsem se na náš maturitní ples zrovna těšila, jelikož chození na plesy, svatby či party nepatří mezi mé nejoblíbenější činnosti, ale koncem týdne jsem si dokonce začala hledat manikérku, kadeřnici i kosmetičku, takže jsem se i já začala těšit a bylo to skvělé! Pořád se tedy zastávám názoru, že mi v životě stačí jen jeden maturitní ples - ten můj, a pak ještě další - dle počtu mých dětí.

Celé páteční ráno naše třída dodělávala výzdobu, tombolu a zkoušela vystoupení.
Já si na oběd ještě odběhla domů, abych se najedla a pozdravila se s Adamem. Po rychlém obědě jsem pospíchala do města k mé kadeřnici, která mi udělala jiný účes, než jsem si přála a ještě jsem za něj platila 650 Kč. Možná jsem jí měla říct, že ta cena výsledku opravdu neodpovídá, ale bylo mi to hloupé, jelikož k ní chodím už od školky. Dále jsem utíkala ke kosmetičce, která mimo jiné dělá i vlasy, a ta se mě zeptala: „Chtěla bys ještě nějaký účes?“ V tu chvíli jsem se neudržela a řekla jí celý příběh s nepovedeným účesem. Nechápala, jak si někdo může říct takovou cenu za obyčejné vlny a nabídla se, že mi účes předělá.

Naštěstí se líčení i účes vyvedly podle mých představ a já jsem z tohoto salónu odcházela s úsměvem na tváři. Při příchodu do kulturního domu mě snad nikdo ze třídy nepoznal a já dostávala samé pochvaly na mé líčení i účes. Před obléknutím se do šatů a obleků jsme si ještě brali kostýmy. Téma našeho maturitního plesu byl karneval v Riu a do duchu karnevalu byla laděná naše výzdoba, již zmiňované kostýmy i maturitní noviny, které jsme na začátku plesu prodávali.

Nervozita začala stoupat, když zazněly první tóny písničky našeho předtančení. Já bohužel nejsem dobrá tanečnice, a tak se mi povedlo se z tohoto tance vykroutit a nelituji. Bylo pro mě opravdu těžké to už jen stíhat sledovat očima, natož pochopit a zapamatovat si každý krok. Musím ale uznat, že naše třída předvedla neskutečnou show zakončenou bouřlivým potleskem a jásotem publika. Po předtančení přišel na řadu nástup, před kterým se všechny dámy převlékaly do svých šatů a pánové do obleků. A pokud se ptáte, co jsem si oblékala já, tak jsem se spíše řadila do skupiny pánů. Měla jsem totiž kalhotový kostýmek.

Nástup jsem už tančila i já a opět si nemůžu dovolit nenapsat, že se nám opravdu povedl. Dále se šerpovali budoucí maturanti. Já si pro svou šerpu šla na písničku If I Can Dream od Elvise Presleyho. Vzduchem létaly konfety a já se cestou ke třídní učitelce a zástupkyni ředitele modlila, abych nezakopla, ale naštěstí se tak nestalo.

Zbytek večera jsem si užívala v obklopení Adama a jídla. O půlnoci měla naše třída půlnoční překvapení. Bylo to překvapení i pro mě, jelikož jsem si náš tanec moc nepamatovala, začali jsme totiž s tréninkem den před plesem. Hned po překvapení jsem si běžela pro věci a všechny hnala do auta.















Těšíte se vy na váš maturitní ples?

17 comments

  1. Tak podle fotek to byla docela jízda :D Obdivuju tě a líbí se mi, že ses oblékla po svm, jak to cítíš a nevlékla ses do nečeho, co se očekává :) Já jsem měla maturiták už před 3 lety, to není možný :D Já šaty měla dlouhý, ale protože jsem je fakt chtěla, měla jsem z nich hroznou radost :) Čtvrtá fotka je nej :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji! :) Mně se šaty také moc líbily, ale většinou stály 10 000 Kč a víc. :DD

      Delete
  2. Strasne ti to sako a kalhoty slusi !!

    ReplyDelete
  3. Jejo, vyzerá to ako poriadna zábava �� som rada, že si si ples užila, a ten oblek je nice :D

    ReplyDelete
  4. Nic si z toho nedělej. Já dala minulý rok za účes 800 Kč a doma jsem si ho předělávala, protože se mi nelíbil :D V Praze je prostě draze. A taky jsem se pak nešla "vožrat" ale pikantní historky spolužáků, co vyprávěli následující den, byly k nezaplacení :D
    P.S. krásný kostýmek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to se mi ulevilo... :D Historky spolužáků, které si ani nepamatují, jsou k nezaplacení. :D A díky!

      Delete
  5. moja maturita bola uz tak davno, ze som na nu aj zabudla :-D

    www.donnaiveh.com

    ReplyDelete
  6. Wow, tak mne normálne padla sánka :) ples vyzeral úžasne, teda aspoň z fotiek :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    ReplyDelete
  7. Jsi krásná a kostýmek ti moc slušel. Samozřejmě by se mi k němu líbilo něco ála Carrie Bradshaw, ale to by asi bylo už příliš, prostě nějaký další ohromující prvek kromě tvé krásy. Moc hezký ples.

    ReplyDelete
  8. Mali ste to naozaj pekné, a ten tvoj outfit je úplne peckový :)
    http://nouveaugrunges.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  9. Ahoj, mohla bych se zeptat, kde jsi sehnala ten kalhotový kostýmek? Ráda bych v něčem takovém šla taky a přemýšlím, kde ho koupit... :)

    Předem díky za odpověď! A skvělý článek - čtu ho už poněkolikáté :D.

    ReplyDelete