MŮJ VYSNĚNÝ BYT.

Z vyhledávače nábytku a dekorací Favi mi napsali, zda bych nechtěla udělat koláž fotek z jejich stránky, a tak jsem si řekla: „Proč ne?“ Přišlo mi zajímavé udělat příspěvek o mém vysněném bytu, jelikož nad ním stále sním.



„Ložnice“
Chci, aby se v mé ložnici neobjevovala tmavá barva. Krémové zdi a světlá podlaha by byly ideální. Nábytek by byl ze dřeva. Líbila by se mi velká postel s úložným prostorem, což má hned několik výhod, jako např. nemusíte pod ní vysávat a máte místo na uložení ložního prádla. Už dopředu myslím ekologicky. Vedle své postele vždy potřebujete noční stolek a zásuvku a já si v poslední době zamilovala tyto skromné čtyřnožky. K barvě dřeva neodmyslitelně patří zelená, proto chci mít v ložnici i pár rostlin. Mohutné křeslo s polštářky by určitě vzhled ložnice nekazilo a aby nebyla zeď tak prázdná, doplnila bych ji nejrůznějšími obrázky.



„Obývací pokoj“
Při tomto spojení si vždy vybavím barvy. Obývací pokoj je místnost, ve které bychom se měli uvolnit, odpoutat se od každodenního stresu z práce nebo ze školy, takže nevidím důvod, proč by měl být jednobarevný. O žluté barvě se dokonce říká, že má povzbuzující a rozveselující účinek, tak proč by právě v takové barvě nemohla být pohovka? Pohovku bez polštářků si nedokážu ani představit. Líbily by se mi černobílé a béžové. Při sledování televize potřebuji něco zobat, ať už to jsou oříšky, nebo slané tyčinky. Konferenčnímu stolku se tedy nevyhnu a opět by byl v barvě dřeva. Alespoň jedno křeslo by v obývacím pokoji mělo být, co kdyby mě někdy přepadla návštěva?



„Kuchyň“
O kuchyni sním snad každý den. Je to místo, kde velmi ráda trávím svůj čas, a podle toho by také mělo vypadat. Kuchyňskou linku si představuji bílou a její pracovní desku ze dřeva. Spotřebiče nechci jiné než v barvě nerezu. Mezi horními a dolními skříňkami bych ocenila peprmintové nebo bílé kachličky. V mé kuchyni také rozhodně nesmí chybět truhlíky s bylinkami a kuchařky, kterými mě mamka neustále zásobuje. Součástí kuchyně bude i jídelní stůl. Chtěla bych ten nejobyčejnější, který najdu, a k němu čtyři úplně odlišné židle. Ani stůl by se rozhodně neobešel bez vázy s květinou.



„Koupelna“
Když si představuji moji koupelnu, tak v ní vždy dominuje velká vana se sprchnou v jednom. Nad ní je okno s parapetem, na kterém stojí květináč se zelenou rostlinou. Na fotce z koláže se mi neskutečně líbí kontrast bílé a černé. Možná vám přijde divné, že celý můj vysněný byt je světlý, ale v interiérech se mi tmavá barva nelíbí.



„Balkón“
Tento rok jsem začala s pěstováním zeleniny a předpokládám, že mě to bude bavit i nadále, proto bych velký balkón uvítala, na kterém bych mohla u přesazování, vytrhávání plevele a zalévání relaxovat s výhledem na město. Chtěla bych zde mít i venkovní posezení na večeře při západu slunce.



Jak vypadá váš vysněný byt?
Přeji krásný zbytek dne, Michaela. 

4 comments