VÝLET NA ORLÍ HNÍZDO A K JEZERU KÖNIGSSEE.

17.6.2017 jsme s mojí mamkou a kamarádkou byly na výletě od Slevomatu, se kterým jsem byla opět velmi spokojená a o své nadšení bych se s vámi dnes ráda podělila.



Orlí hnízdo
Orlí hnízdo je neoficiální název pro horské útočiště Adolfa Hitlera a jeho nejvěrnějších spolupracovníků. 

K výtahu na Orlí hnízdo jezdí speciální autobusy a je to opravdu zážitek. Abych řekla pravdu, tak jsem ráda, že jsem to přežila, ale výhled z autobusu byl opravdu úžasný.

Na místě se můžete projít a dokonce se i občerstvit.

Königssee je nejhlubší jezero v Německu, jehož hloubka dosahuje až 190 metrů. 

Jezero má velmi čistou vodu, a proto je povolena plavba pouze lodím s elektromotorem, veslicím a šlapadlům.

V jedné z 18 velkých motorových lodí jsme pluli ke kostelu sv. Bartoloměje a v půli cesty nám byla trumpetou demonstrována ozvěna od příkrých horských svahů.

Jezero kvůli jeho velikosti zamrzá kompletně jen při velmi chladných zimách. V lednu roku 1964 se řidič VW pokusil o přejetí jezera. Společně s vozem se ale potopil. Jeho ostatky dodnes nebyly vyzdviženy.

Jedná se o solný důl v Německu, jehož doly jsou v provozu od roku 1517. 

Před vstupem do dolů dostanete kombinézu, abyste se při prohlídce neušpinili. V dole vám teplo opravdu nebude, jelikož zde teplota dosahuje 12°C, takže se nemusíte bát.

Do dolu (a z něj) se dostanete pouze ve speciální hornické mašince s vagónky. Po výstupu vás čeká několik zajímavostí o vývoji metod těžby a dalším zpracování soli prostřednictvím krátkých dokumentů a výkladu v češtině. 

Pro mne byla také velkým zážitkem hornická skluzavka a jízda na podzemním solném jezeře. 















Byli jste někdy na nějakém z těchto míst?
Přeji krásný zbytek dne, Michaela.

16 comments

  1. Nebyli! Ale podle fotek to vypadá na nádhernou přírodu. Děkuji tedy za tip na výlet někdy do budoucna. Snad se podaří a i já objevím kouzlo těchto míst (no, především jezera :D).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemáš zač a držím palce, ať Ti to vyjde! :D

      Delete
  2. Paráda, nikdy jsem tam nebyla. Příroda parádní, kouzelný místo :)

    ReplyDelete
  3. Waau muselo to tam byť priam kúzelné :o o tomto mieste som už počula ale prekvapilo ma, že to jazero je tak hlboké.. paráda!

    ORLLING

    ReplyDelete
  4. Navštívila jsem všechny 3 místa a byla to paráda, když jsi pročítám tvůj článek, hned bych se tam vrátila. I když... přijde mi, že Orlí hnízdo je trochu předceňované, raději se vydat na místo, kde neproudí obrovské davy turistů.

    ReplyDelete
  5. Tam jsem nebyla a nikdy jsem o tom neslyšela, možná teda trochu o tom Orlím hnízdě jo.:) Vypadá to tam moc pěkne. Dobrý nápad na výlet.:)

    Somethingbykate

    ReplyDelete
  6. Místa vypadají opravdu kouzelně! Děkuji za tento článek, vůbec jsem o nich nevěděla :) moc ráda se tam podívám. Jinak jaké roční období bys pro výlet tam doporučila? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asi spíše podzim/jaro... My jsme měli opravdu štěstí, že bylo v Německu počasí na bundu, ale to Ti nikdo nezaručí. A myslím, že v zimě nejezdí na Orlí hnízdo výtah, ale výhled na zasněžený Berchtesgaden by byl rozhodně úžasný. :)

      Delete
  7. To musel být krásný výlet. Mám kamarády, kteří tady byli a líbilo se jim. Klidně bych se ráda podívala třeba na to Orlí hnízdo, i když možná by mi ta cesta autobusem neudělala zrovna dobře.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cesta autobusem je někdy opravdu příšerná! Ale i tak se na ní těším... :D

      Delete
  8. Člověk tu chvíli není a tady je tolik článků na čtení :D Jupí! :D
    Na Orlím hnízdě jsem sama byla a tvoje ztvárnění fotkami je opravdu perfektní! :) Myslím, že je to současně velmi oblíbený výlet pro Čechy a stojí to za to!

    ReplyDelete