10 RAD DO ŠATNÍKU.

Nedávno jsem viděla video Jak vypadat luxusně za málo peněz a napadlo mě, nevím proč, sepsat tento článek. Najdete v něm 10 mých rad, jak se oblékat, nakupovat a skladovat oblečení.


1. Když někde uberete, měli byste jinde přidat. Tento bod je hodně omílaný, ale myslím si, že je opravdu důležité ho dodržovat. Často ale vidím, že některé slečny se tímto bodem neřídí, proto ho sem také zařadím. Ke kraťasům lomeno sukni bych si rozhodně vzala top s lodičkovým výstřihem. A k topu s hlubokým výstřihem se naopak lépe hodí kalhoty neodhalující nohy.

2. Nenoste na sobě několik vzorů najednou. Myslím si ale, že míchání vzorů nemusí vypadat vždy špatně. Já, obyčejný smrtelník, bych si to ale nedovolila. Držím se spíše při zemi a ke vzorovaným kouskům nosím ty jednobarevné. Jsem si pak jistější.

3. Kombinujte různé materiály a barvy bot ke kabelkám lomeno baťůžkům. Dříve jsem byla posedlá tím, že když mám na sobě kožené lakované boty, tak k nim musím mít i koženou lakovanou kabelku. Nedej Bože, aby se lišily pouhým odstínem! No, vypadalo to divně. Teď k sobě kombinuji pouze odlišné materiály a někdy i barvy. Musím uznat, že to vypadá rozhodně lépe.


4. Neskladujte oblečení, které nenosíte.
Pokud skladujete nějaké kousky, které jste ještě neměli na sobě v domnění, že je začnete nosit, tak nezačnete. Radím vám se jich zbavit - prodat či rozdat. Uvolní se vám tak místo na kousky, které budete nosit pravidelně. Je lepší mít méně kousků, které nosíte, než více kousků, na které se pouze práší.

5. Nenoste to, v čem se necítíte dobře.
Je to totiž vidět. Jednou jsem si na zahřátí k šatům oblékla pletené nadkolenky a jela tak do Prahy. Ve vlaku jsem si je ale ihned sundala, protože jsem si v nich připadala lacině. Teď jsem je nahradila černými punčocháči, ve kterých se cítím rozhodně lépe a svůj úkol zahřát plní skvěle.

6. Mějte svůj styl.
Já jeden čas milovala barevné oblečení, pak jsem přešla do elegantního a minulé prázdniny do street stylu. Vždy jsem ale byla se svým stylem nespokojená, nic se mi na sobě nelíbilo. Kousky oblečení ze zmíněných jednotlivých stylů se mi lehce okoukaly, protože jsem nosila a měla jen ty. Během tohoto roku jsem ale zjistila, že můžu nosit hned několik stylů a nemusím se nutně řadit pouze k jednomu.

7. Rozmýšlejte dopředu, než si něco koupíte. Při nákupu nového oblečení, je důležité se sám sebe zeptat na 3 následující otázky: „Mám to k čemu nosit?“, „Opravdu to potřebuji?“ a „Nemám doma podobný kousek?“.

8. Mějte soudnost. 
Opět uvedu příklad mých prsou, jelikož jsou větší a samozřejmě nejsou nejpevnější, tak si nemůžu dovolit nenosit podprsenku. Vzít si tílko se špagetovými ramínky a pod něj nic by u mě vypadalo vskutku příšerně. Když má nějaký kus oblečení velký výstřih nebo již zmiňovaná špagetová ramínka, nosím pod něj bílé tričko.

9. Nebojte se kombinovat zlatou a stříbrnou dohromady.
Asi před dvěma lety jsem měla nutkání ladit například zip u bundy s detaily na kabelce a šperky do jedné barvy - převážně do zlaté. Když nad tím teď přemýšlím, tak to nevypadalo nejlépe. Řekla bych, že až násilně. Teď už mi je jedno, jaké barvy detailů k sobě kombinuji, a vypadá to o několik procent lépe!


10. Sbírejte inspiraci. Já nejvíce inspirace sbírám u nafocených produktů na stránkách různých obchodů - Asos, Bershka, PULL&BEAR... Pinterest mě moc nebere a z fotky outfitu z e-shopu najdete většinou všechny kousky oblečení v současných kolekcích.

Máte vy nějakou radu do šatníku?
Přeji krásný zbytek dne, Michaela.

14 comments

  1. Já se nejvíc přikláním k bodu 5. Naprosto jsem se vcítil do tvé situace. Naštěstí už nejsem malé děcko, kterému kupují rodiče oblečení a tak si vybírám jen takové, o kterém vím, že není moc velká šance, že bych se v něm cítil nesvůj. A to je důležité, protože pak by mi jen v té skříni ubíralo místa, jak jsi napsala. :D A bod 7 je sice užitečný, ale když před sebou máš tolik vytoužený kousek ošacení, které tak dlouho sháníš, tak rozum jde stranou. A prázdná peněženka možná také není překážkou tak velkou, jak se zdá XD. Um, si někdy připadám jak shopaholik. Ne, jsem zdravý!
    Kristián.

    ReplyDelete
  2. První šatník prostřídit a zjistit, co vlastně mám. Kolikrát tam najdu tolik věcí, o kterých nevím, že je ještě mám :D Pak klasika méně je více. Mám ráda jednoduchý outfity, basic bílé a řerné trička. Souhlasím nejvíc s 1,4,5 a 7. Třeba kdybych víc přemýšlela na pondělním nákupu, nemusím mít podobný tričko of shoudres další doma :D no, tak příště. Hezký článek

    ReplyDelete
  3. To jsou skvělé tipy! Naprosto se vším souhlasím! Já nedávno přetřídila skříň, byla plná taška věcí, které nenosím, tak jsem to hodila do kontejneru pro využití jiným lidem :) Aspoň nějaké využí to bude mít, když to nenosím já :D
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    ReplyDelete
  4. Ahoj Míšo, líbí se mi tvůj styl oblékání, na IG se dívám na tvé outfity a moc ti to vždy sluší :) Pěkný článek plný zajímavých a i užitečných rad. Pěkný zbytek prázdnin, Míša :D :).

    ReplyDelete
  5. Super článok, suhlasim so všetkými bodmi. Moj tip ešte je, uložiť si vecci na kopky alebo na vešiaky tak, že rovno z toho vznikne celý outfit a človek potom nemusi stáť pred skrinou a rozmýšlat čo si k čomu oblečie. Teda napr. na vešiak si nachystám tričko, k tomu rifle a pripadný svetrik. A takto aspon na týžden dopredu.
    Štýl ženy

    ReplyDelete
  6. Skvělý článek,hlavně bod 4 bych si měla vzít "k srdci"!

    ReplyDelete